HomeDemograafComplete Le CompteBlueskaaiLuchtlijnenSchipbreukElenoortje CempWaar is mijn gitaar?Co÷rdinaten


Waar is mijn gitaarJohn Lennon tot leven gewekt

Als je niet meer van de sneeuw houdt

Invasion of the body snatchers

Aap wolf schaap

Hou op met roepen

Gitaar leren spelen

Vrouwen aan de Nacht

Zes liedjes en een versje, een man en z’n gitaar. Enkele namiddagen in de lente van 1999, een opnamestudio in Destelbergen, omgeven door groen. M’n tweede huwelijk was met supersonische snelheid uit elkaar aan het spatten en dat sijpelt door in deze liedjes, hoor ik nu (de opname zat tien jaar quasi vergeten in een of andere doos begraven).

‘Als je niet meer van de sneeuw houdt’ is onveranderd gebleven, de overige melodieën zijn allang van andere woorden voorzien, maar dat heeft geen belang. Niemand vindt het vreemd als een schilder hetzelfde thema verschillende keren behandelt (zelfs met verschillende technieken) en ik doe niet anders: de melodieën zijn m’n thema’s en de woorden zijn slechts een manier om ze in te kleuren.
En als je van m’n melodieën (voor mij de kern van hetgeen ik doe) maar een schaduw terugvindt op m’n website, dan heb ik daar maar één verontschuldiging voor: zingen voor een publiek van drie microfoons en een klanktechnicus is niet echt de meest natuurlijke zaak - net zomin als zingen tegen betaling op een vooraf vastgelegd tijdstip, trouwens, zij het dan voor een echt publiek. Maar u zou me thuis eens moeten horen.